mr. J.H.A. de Jong   Volg mij op Twitter pagina op Facebook

Ik ben mijn loopbaan gestart als gemeenteambtenaar op een afdeling juridische zaken. Na 4 jaar wilde ik een meer dynamische werkkring, die ik gevonden heb in de onroerend goedbranche. Gedurende 20 jaar heb ik me bezig gehouden met de aan- en verkoop van landelijk gelegen onroerende goederen in Friesland, Groningen en Drenthe. De laatste jaren van mijn onroerend goed bestaan heb ik in de avonduren een studie rechten gevolgd aan de RUG. Na voltooiing van de studie ben ik in 1993 beëdigd als advocaat en beoefen ik als zelfstandig ondernemer dit boeiende beroep. Ik vind mezelf een perfectionist, die met veel vuur en passie voor mijn cliënten opkomt. Om mijn cliënten in gesprekken nog beter van dienst te kunnen zijn, heb ik een opleiding tot mediator gevolgd en sta als zodanig in het register van het opleidingsinstituut geregistreerd en in het Internationaal ADR-Register als gecertificeerd mediator. Ook heb ik met bovengenoemd doel een opleiding tot coach en counsellor gevolgd.

 

Omdat ik van afwisseling houd, ben ik daarnaast werkzaam geweest als docent omgevingsrecht (milieu, wonen & ruimte) op MBO en HBO, heb ik in opdracht van de overheid lesmateriaal op MBO-niveau ontwikkeld, te weten lesboeken, maar vooral educatief via internet voor alle relevante Nederlandse opleidingen beschikbaar filmmateriaal.
Daarnaast ben ik tot voor kort voorzitter geweest van een bezwaarschriftencommissie bij een Friese gemeente.

Ontspanning is op zijn tijd ook nodig. Naast mijn gezinsleven, vind ik vooral rust in lange wandelingen met mijn honden langs de waddenkust en door het Lauwersmeergebied, rijden in mijn MG oldtimer en trainen voor de jaarlijkse Elfstedentocht op mijn racefiets. Kortom een druk baasje met als motto "eerst de cliënt dan de rest".